Om nyårslöften

Har sett många bloggare skriva om sina nyårslöften där de lovar dyrt och heligt att börja träna 14 ggr/veckan, sluta äta godis (och onyttigheter överhuvudtaget för den delen), bli bättre människor, satsa mer på skolan etc etc. Det är löften om både det ena och det andra. Det ska vara stort, större, störst. Helst ska det handla om så stora saker att de förändrar ens liv på alla plan. Minst!

Själv så har jag inte avgett några löften alls. Har aldrig gjort någon gång under mitt snart 17åriga liv heller. Förr eller senare ger man ändå upp, och då blir det ett större misslyckande än vad det egentligen varit från början. Innan det nya året kom så gick man lyckligt omkring småätandes och otränad. Men sen när det blir nyår, ja då gäller det att ligga i, för då ska man plötsligt bli en helt annan person. En person med andra vanor och värderingar. En bättre människa, som så många väljer att kalla det.

Istället satsar jag på att göra allt det där man önskar börja/sluta med på resten av årets alla dagar. På så sätt så slipper man känna den där pressen på att allt måste bli så perfekt bara för att det råkar bli ett nytt år. Dessutom får man en ursäkt att lata sig i soffan med en godispåse några extra dagar ;)

Hur som helst, att sätta upp överambitiösa mål mår ingen bra av. Kom ihåg det.
Lycka till med era nyårslöften!

Kommentarer

Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback