Så himla typiskt

Med värkande vader sitter jag här och kvider för mig själv. Men inte på grund av vaderna, nej nej, utan på grund av att jag just funnit så underbart fina väskor. Tänka sig, jag som är ytterst kräsen då det gäller väskor, och så snubblar jag in på rena rama himlen. Ja men allt det här låter ju jääääättebra, vad kan det finnas att kvida över mån tro?

Jo, det råkar vara så att de är designerväskor och kostar runt sisådär 10.000 kronor. Sabla .



Ynk ynk, gnäll gnäll.

Nu så

Kom hem från ett rungande Zumba-pass för inte så länge sedan. Det var första gången jag provade på det, så jag var lite ovan. Men det var jättekul och en bra träningsform! Zumba blir det fler gånger.

Har börjat träna nu igen efter lovet, och mer intensivt än någonsin denna vecka! Låt oss ta en titt på vad jag haft för mig hittills...

Lördag: Dans 240 min
Söndag: -
Måndag: Dans 240 min
Tisdag: Zumba 60 min
och imorgon..
Onsdag:
Gym 80 min, "Svett" express 45 min


Och nej, jag skojar inte med att jag dansat 4 timmar! Är man hård så är man haha. Nä, men är faktiskt väldigt stolt över oss att vi grejade det. Har även fått i läxa att göra arm- och rumpövningar 3 ggr till den här veckan. Jag kommer bli biffigare än killarna på gymmet när det här är över. HE-HE!

Så stenhård.


2 cool 4 school

Sitter i skolan nu, provar att blogga från mobilen för första gången. Rätt fränt vad det går att göra nu för tiden, tycker ni inte? Har fysik B nu igen efter rasten. Finns roligare ämnen om man säger så... Blir förmodligen inga fler inlägg idag då jag dansar från 17-21. Ha det bra tills vi hörs igen.

Så duktig så

Achievements of the day.

♦ Tvättat träningskläder inför morgondagen. (dansen drar igång, 17:00-21:00)
♦ Städat bort julen.
♦ Tittat på alla avsnitt av Cougar Town.
♦ Bytt till nya fina sängkläder. (kan inte riktigt bestämma mig om jag använt de nuvarande tillräckligt länge eller ej)
♦ Pluggat psykologi. (söndagar är inte min dag)

Ja, trots att det brast vid två punkter så tycker jag ändå att jag förtjänar en liten guldstjärna. Åtminstone ett plus i kanten!


HDT


Bild på mig från igår. Hanna fotade alla som var på Hälsinglands audition. Men som jag skrev tidigare så behövde jag inte söka nu då mitt kontrakt gäller fram till sommaren. Söker antagligen om då skulle jag tro.

Askungen på bal måntro?

Satt och kikade igenom mina mappar på datorn då jag fick syn på bilderna från förra året då jag gick modevisning. Längtar tillbaka! Det var så kul att få ha en fin prinsessklänning, smink, hår och naglar.




Sånt som är fint

Det finns så mycket fint jag tycker om, men här kommer ett urval av mina favoriter.


Om det är någonting jag tycker är riktigt fint så är det gammaldags fågelburar. Fast inte med en fågel i förstås, för det vore ju synd om den skulle behöva sitta så pass inburad. Men en fågelbur skulle sitta fint hemma hos mig.
från weheartit


Charmiga tavlor som står ut ur mängden. Bilden är inte min, men faktiskt så har jag en exakt likadan tavla ståendes på min hylla. Blev så förtjust när jag fick syn på mustaschen att jag var tvungen att göra mig en likadan.

från en söt blogg som jag tyvärr inte har kvar adressen på


Kreativitet. Blir så inspirerad och exalterad när jag får syn på allt kreativt som folk får för sig. Hatten av för dem!

från weheartit


Vackra frisyrer.

från bloggen Sammy Rose som faktiskt är en av mina absoluta favoritbloggar. De verkar alltid ha det så fint och färgglatt omkring sig, oavsett vad det gäller. Här är en bild på dottern Violas ballerinaknut.

Tillbaka med ett glatt humör

Har varit ungefär en veckas paus med bloggandet, ber om ursäkt till er som kikat in varje dag i hopp om nåt nytt. Lusten har bara inte fallit på. Men så kan det ju vara ibland.

Nå, vad har då hänt under tiden?


Eftersom dansen haft uppehåll och inte startat förens imorgon, så var jag iväg på ett gruppträningspass i onsdags. "Svett" express hette det på Odengymmet. Kan tänka mig att det liknar step en aning. Man använder sig nämligen av lådor som man går upp och ner på samtidigt som man gör rörelser till. Det var hur som helst väldigt kul, så det är nog någonting jag tänker fortsätta med. 18:15-19:00 på onsdagar som sagt!

gfdgf
Ungefär såhär såg det ut. Bild från Google.

Skolan har kört igång, och så även mitt godisstopp på vardagar. Japp! Härmed käkar jag endast sådant som betraktas som godis på lördagar, och därmed basta. Tävlar med min pojkvän, och jag tänker inte låta honom vinna.

Igår var det audition för Hälsinglands Dansteater. Och jag ska säga er att det var en stor lättnad att veta att mitt kontrakt gäller ända till sommaren! Minns hur nervös jag var när jag gjorde min audition i somras. Det var hemskt. Men vi hade riktigt roligt allihop igår, så jag hoppas och tror att ingen som sökte mådde lika dåligt som jag gjorde. Jag har ju en tendens att oroa mig alldeles för mycket.. 

Och för er som undrar hur det gick med mina önskningar om rea, vackert väder etc förra måndagen, de gick nästan i uppfyllelse! Det var tokmycket rea i alla affärer, och det var okej-att-gå-utan-mössa-och-vantar-varmt! Dock blev det ruggigt kallt när vi skulle bege oss hemåt, så det ger ett stort MINUS.

Shiny

Godmorgon på er :)

Tidsinställt inlägg, så när ni läser detta så är jag förmodligen ute och promenerar ner mot stan med mitt gullfjun. Och har vi tur så skiner solen och termometern visar exakt 0 behagliga grader. Kanske har alla butiker bestämt sig för att rea ut sina allra finaste kläder och skor och kanske kanske är jag den förste som upptäcker detta. Ja, hoppas går ju.

För er med frågetecken som dök upp ovanför huvudet, "vadå, går inte du i skolan?", kan jag stolt och lyckligt berätta att jag börjar först på tisdag. Ibland ska man ju ha tur också. (Käre Gud, om du ser detta så ska du veta att jag lovar att alltid gå till kyrkan om du ger mig ytterligare lite tur. Bara så att det översta stycket faktiskt händer!)

Hörs senare!

En liten nattlista

På Julia's fina blogg listade hon ett gäng grejor som hon tycker extra mycket om just nu. Tänkte att jag kunde göra likadant. So here we go.

Just precis nu i denna sekund tycker jag om:
paketinslagning
egengjorda tavlor
vackra anteckningsböcker
att dricka oboy mitt i natten utan att få dåligt samvete
bloggare som inte bryr sig om statistik, media och uppmärksamhet
secondhand och loppisar
listor


däremot tycker jag inte alls om:
att vakna mitt på dagen trots att man ställt alarmet på 10:00
att gå barfota
ilningar i tänderna
kladdiga popcorn-fingrar
när man tittar på klockan och upptäcker att den är sisådär 3-4 timmar senare än vad man egentligen trott

Och med det säger jag godnatt till er

Sådant tycker jag om.

Så typiskt att precis då julen är över så får jag hur mycket inspiration till julklappar som helst. Både till utsida och insida. Men lyckligtvis så finns ju en hel drös födelsedagar utspridda över hela året, så jag lär nog få utlopp för min nyfunna kreativitet så att det både räcker och blir över. Men se bara på de fina presenterna här nedan. De är inslagna av en jättegullig tjej. Här har ni hennes underbara blogg > http://enoughisenough.blogg.se/.

Inspireras och låt sedan kreativiteten flöda!











S

Jag tror bestämt att det är dax för en


♦ Hade tänkt införa nya, mer hälsosamma vanor, men ja, det är ju inte så lätt när det erbjuds kakor hit och dit. För en sak kan jag säga er, när kakmonstret i mig väl vaknat är det måttligt svårt att få honom att gå till sängs igen.


♦ Jag, och många andra trevliga människor, ska på klassresa till USA. Vi har fått två alternativ att välja på. Antingen betalar man sin resa (ca 7.000-10.000 kr) var för sig, eller så försöker vi tillsammans i gruppen samla ihop så mycket pengar som möjligt. Jag med mitt ekonomiska tänkande tror desto mer på alternativ 2! 7000 kronor är ju som sagt en hel del... Så för att minska de personliga kostnaderna så har vi kommit överens om att göra diverse saker för att dra in pengar till kassan. Det vi kommit på hittills är loppis, snöskottning och att sälja kakor. Är det någon som har någon bättre, möjligen mer kreativ idé är det bara att hojta till! Alla förslag mottages mycket varmt. Måste ha kommit på nåt bra tills på fredag.

♦ Igår när jag satt och googlade några idéer för ovanstående punkt så kom jag av en slump in på ett forum som handlade om projektarbetet man ska göra i 3an. Har inte tänkt en tanke på det förrns igår. Och herregud, hur ska man egentligen kunna välja bland allt? Skriva uppsats, jobba som volontär, anordna något kul. Kreativiteten i forumet flödade. Dock inte hos mig. Tackar för tips här med.

Klart slut.


Finfin musik

Two favorite songs.

1. Solomon Burke – Cry To Me - Single/LP Version



2. Kent – Kevlarsjäl


Mumma

6 inlägg på en dag, är det rekord eller?

Nu ska jag gå och käka min absoluta favoritmat; hasselbackspotatis. Bara för att jag är så snäll så ska jag bjuda på receptet (även om ni själva kunde ha googlat det).



Tid: 1 timme och 10 minuter varav 45 minuter i ugnen. (4 portioner)

Ingredienser:
  • 8 st (ca 600 g) jämnstora potatisar
  • 2 msk smör eller flytande margarin
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl ströbröd

Gör så här:

 

Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen.

 

Skär i tunna skivor men inte helt igenom. Om man lägger potatisen tex i en träsked så kan man skära utan att riskera skära igenom helt.

 

Lägg potatisarna med den skårade sidan uppåt i en ugnssäker form. Pensla eller klicka ut smör på varje potatis.

 

Ställ in mitt i ugnen, 225 grader i 25 minuter.

 

Ta ut formen och pensla eller klicka på ytterligare smör. Strö på salt och ströbröd.

 

Ställ in formen i ugnen igen och baka ytterligare 20 minuter eller tills den är mjuk.

 


Om nyårslöften

Har sett många bloggare skriva om sina nyårslöften där de lovar dyrt och heligt att börja träna 14 ggr/veckan, sluta äta godis (och onyttigheter överhuvudtaget för den delen), bli bättre människor, satsa mer på skolan etc etc. Det är löften om både det ena och det andra. Det ska vara stort, större, störst. Helst ska det handla om så stora saker att de förändrar ens liv på alla plan. Minst!

Själv så har jag inte avgett några löften alls. Har aldrig gjort någon gång under mitt snart 17åriga liv heller. Förr eller senare ger man ändå upp, och då blir det ett större misslyckande än vad det egentligen varit från början. Innan det nya året kom så gick man lyckligt omkring småätandes och otränad. Men sen när det blir nyår, ja då gäller det att ligga i, för då ska man plötsligt bli en helt annan person. En person med andra vanor och värderingar. En bättre människa, som så många väljer att kalla det.

Istället satsar jag på att göra allt det där man önskar börja/sluta med på resten av årets alla dagar. På så sätt så slipper man känna den där pressen på att allt måste bli så perfekt bara för att det råkar bli ett nytt år. Dessutom får man en ursäkt att lata sig i soffan med en godispåse några extra dagar ;)

Hur som helst, att sätta upp överambitiösa mål mår ingen bra av. Kom ihåg det.
Lycka till med era nyårslöften!