Godmorgon världen!

Godmorgon allesammans! Kanske inte världens mest passande hälsningsfras 18:15, men jag har faktiskt inget bättre att erbjuda. Känns som morgon för mig. Kan bero på att jag ägnat den större delen av dagen åt att sova.. Egentligen borde jag plugga till kursprov i företagsekonomi, men det sätter latsidan stopp för. Istället så blev jag fruktansvärt sugen på att baka muffins! Tänkte dela med mig av ett ypperligt passande recept som jag just hittat.




Choklad & Banan-muffins

12 portioner
Normalstora formar, 12 st/plåt

1 dl fiberhavregryn
1 dl mjölk
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
3 dl vetemjöl
1/2 dl rapsolja
2 mosade mogna bananer

 

Värm mjölken 1 min i mikrovågsugn och häll den över fiberhavregrynen. Låt det stå och svälla 5 min. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vaniljsocker, bakpulver, kakao och vetemjöl och rör sedan ner det i smeten. Blanda ner olja, bananmos samt havregryn och mjölk i smeten. Fördela i 12 st muffinsformar och grädda mitt i ugnen på 225°C i ca 15-20 min.

 

Källa.

Äntligen, säger en glad tjej.

Ni håller väl koll på vad som börjar den 2 Mars? Jo men det är ju då Desperate Housewives är tillbaka i tv-rutan! Jag har längtat som en tok, så gissa vad jag blev glad när jag fick reda på säsongsstarten. Nu ser vi fram emot en spännande fortsättning, för ni minns väl vad som hände i sista avsnittet?.....

Work it girl!

Hej gullhönor! Idag är det fredag, och jag är inte ute och ränner för en gångs skull. Istället har jag ägnat min kväll åt träning och stretch. Det funkade bra det också måste jag säga. Om en liten stund ska jag ta en lång varm dusch bara slappna av. Fy så härligt! Nämen vad ser jag, är klockan redan halv elva?! Bäst att sätta fart ifall jag ska hinna plugga lite innan jag blir alltför trött i huvudet. Hej så länge!

Här nedan kan ni njuta av mina stoora mukkler under tiden ;)

Ett snabbt litet råd


Suck och stånk

Nej, nu får det vara bra med det trista gråa. Det räcker väl med yrvädet utanför mitt fönster, inte ska vi väl göra det hela ännu värre med grått på bloggen också? Nu gäller det bara att klura ut vad jag vill ha för färger istället. Helst några spralliga och glada som säger "hej, det här är jag".

Men det här skjuter vi åt sidan så länge. Att roa sig är inte ens att tänka på så här dags. Prov hit, läxor dit. Det finns helt enkelt ingen tid kvar i slutändan. Jag hoppas att det bara är tillfälligt. Dock är det en rätt så hopplös önskan med tanke på att man brukar säga att det var bättre förr. Jag kan inget annat säga än att jag håller med.. Det blir bara värre med åren, suck.




En simpel liten kärleksfull gest

Med ett stycke företagsekonomi uppslaget sitter jag och lyssnar på alltför fantastiska sånger. Ni vet såna där som är så fina att det gör alldeles ont i hjärtat när man lyssnar på dem. Kanske påminner de om något man en gång hade glömt, kanske betyder de ingenting alls men är så tilltalande att man bara måste lyssna på dem i alla fall. Det pillriga med det hela är bara att musiken är mycket mer intressant än själva läxläsandet. I takt med tonerna bleknar ekonomin och tankarna flyter istället iväg mot banala men ack så bedårande små ting i vardagen. En snabb puss på näsan av den där pojken man är kär i, ett alldeles för sött stycke i en text.

Det blir oftast så när man har något man absolut måste göra, man börjar fundera på allt annat i hela världen - utom just det. Som sagt, det är lite pillrigt det där med musik och ekonomi.

Study little girl, study

Anledningarna till varför jag inte bloggat under helgen är som vanligt för att en liten krabat vid namn Magnus tagit upp all min tid. Egentligen tror jag att ni trogna läsare redan förstått det, så nu behöver jag inte ödsla mer tid till att förklara mig. Yada yada and so on. Tänkte hålla mig kort för att inte mista onödigt mycket pluggar-tid. Här kommer en liten bild-serie, och sen får det vara bra. Godnatten sa katten!


Sitter här med min tråkiga fysikbok och försöker plugga.


Hittar mycket roligare grejer; uppdaterade bloggar!


Ajabaja, inte skrota runt på internet. Plugga fysik var det ja.


Känner mig lite borta bland alla kluriga omvandligar och knepiga formler.


Men till slut går det. Se där, nu hoppas vi på det bästa på provet imorgon.


Här där verkligheten bor

Hej allihop. Svettiga glada tjejen här igen efter ett rungande danspass! Lika skoj som vanligt :)
Imorgon är de äntligen fredag. Ifall det blir fredagsmys eller party-party är dock ännu icke bestämt. Mig gör detsamma, bara jag får sova.. Till lördagen hoppas jag på att få min efterlängade shoppingtur. Nåväl, vi får väl se hur det blir med det. Nu ska jag krypa till kojs. Adjöss med er sötisar.


Discokulan skänker glitter och glamour i mitt annars så mörka rum.

Hej vad det går!

Just nu befinner jag mig i skolan, liksom jag gör varje måndag till fredag vid den här tiden. Det är stillsammare än vanligt, kanske inte så konstigt med tanke på att alla andra är på lunch. Jag hade ingen matlust idag kände jag, så jag skippade det. Knaprar på mitt Granny Smith-äpple istället. Smaskens! De flesta i klassen är sjuka efter gårdagens stoj. Att traska omkring i våta sockor en hel dag är inte särskilt lovande må jag säga. Även om jag fick med mig lite snuva hem jag också, så måste jag säga att det faktiskt var värt det. Vi fick ju trots allt prova på världens fränaste pulkabacke. Det gick så hiskeligt fort att vi vid ett flertal tillfällen fick andnöd på gund av all yrande snö som trängt in i våra andningsorgan. Det ni, då är det en prima backe.

Nu ska jag spana runt efter lite fler smutron. Adios amigos, som spanjorerna säger.


Not my pic, just decoration.

Quick now


Det lönar sig att sitta uppe

Egentligen hade jag tänkt krypa till kojs tidigt ikväll, men så fick min käre M här en snilleblixt. Tänk om vi skulle ta och stanna uppe hela natten, funderade han. Nja, sade jag, vi ska ju åka massa pulka imorgon. Jahap, så fick det helt enkelt bli en liten kompromiss istället. Jag stannar uppe en stund och M stannar uppe en något längre stund - sisådär hela natten eller så.

Det var en himla tur att jag faktiskt inte gick och la mig, för gäspningarna ledde nämligen inte enbart till kramp i käkarna. Det ledde även till att jag hittade en handfull nya smultronställen. Tänk, det finns faktiskt bloggar som faktiskt inte bara består av dumma blondiner, upptryckta tuttar och dåliga redigeringar. Det var då länge sedan jag fick något sådant motbevisat.. Hur som helst, dessa bloggar gav mig en riktig funderare. Tänk om man skulle ta och börja köra sitt eget race, och strunta i vad alla andra pysslar med på sidan om. Det är rysligt svårt att försöka ignorera omvärlden, det måste jag medge, men det är iallafall värt ett försök. Det skulle vara så mycket bättre att ha mina nyfunna smultron som förebild snarare än någon utav de andra storbloggarna. Japp, från och med nu ska jag bli som dem. Inspirerande och sprudlande, och därmed basta.






I'll alwas think of it as the dream it actually were.

Helgens vanliga bravader

Helgen blev inte exakt som planerat, men det gjorde ingenting. Lite synd att shoppingturen blev inställd bara. Istället fick jag ju mysa lite extra mycket med min mysis, och det är ju ingenting annat än toppen! Kladdkakebak, grönsaksstavar och How I Met Your Mother - precis som det ska va'. Nu är jag rädd att min lektion strax börjar, hinner tyvärr inte skriva mer. Lovar er ett mer ordentligt inlägg efter skolan. Men tills dess, adios amigos!



Gissa vad detta kan vara............. Jul, jul, strålande jul.

Halleluja!

Hej allihop! Svettig och glad tjej här.

Kom just hem från dansträningen så nu är jag trött som en gnu. Men det är bara det att jag hade massor med sprall kvar i benen, så tog helt enkelt och jag trotsade mina trötta muskler genom att köra ytterligare ett litet danspass här hemma. Några situps följde också med av bara farten. Nu ligger jag på sängen och pustar ut, känner mig lagom duktig. Det är något magiskt med den där svettluktande gamla danssalen uppe på heden. Man blir så glad! Det är klart, tillsammans med alla härliga dansare och världens bästa dansfröken är det svårt att bli annat..

Nu ska jag ta och hoppa in i duschen - ett antagligen ganska värdelöst försök till att komma i säng i tid för en gångs skull. Nåja, stay positive!

Imorgon är det..........



Presenter i stora lass

Detta var vad jag i stort sett fick i födelsedagspresent. Armbandet som jag fick av sötis♥ stämmer dock inte överens med bilden. Inte heller handdukarna eller sportbhn. Sen fick jag även ett vackert halsband av sötis mor, men det hittade jag ingen liknande bild på. Det var iallafall ett i silver med en berlock på. Vilket sammanträffande va, att jag länge velat ha ett just sådant!

Hade en jättemysig födelsedag. Blev väldigt glad över alla fina presenter!

Rock your body!

Hej allihop. Tänkte stilla bloggsuget en aning genom att skriva en rad eller två nu när jag har lite tid över. Inga prov på G, och bara gamla inlämningar som lika gärna vänta ytterligare någon dag; skönt! Tänkte ta mitt pick och pack och hälsa på Magnus en stund. Stackarn mår inte så bra, annars skulle han ha fått följa med mig hem med en gång.

Till helgen väntar ett fullspäckat schema. Nåja, fullspäckat och fullspäckat, det är iallafall mer planerat än vanligt. (Dvs, jag har två aktiviteter inplanerade.) På Fredagen skall vi flickebarn som just fyllt år bli firade och medtagna ner på tranan. Tanzen!

Och dagen där på bär det av till Gävle't på shoppingtur med Helena. Vi skulle försöka samla på oss ett par plussare, (med andra ord, fler folk som är villiga att följa med) men jag vet inte riktigt hur det blir med det. Hittils är det bara hon och jag vad jag vet, men det gör absolut ingenting. I ♥ Helena u know. Åh vad jag längtar! Nu ska här spenderas pengar. Fick sammalagt 2000 kr i födelsedagspresent, mumma ;)