Tillbakablick

Låt oss ta en titt på vad jag haft för mig den sista tiden.


Jag har varit med fina vänner.


Jag och Magnus har varit på marknad och tittat på olika fordon. Jag älskar marknader, dessvärre tror jag inte att Magnus gillar det så mycket längre efter den där dagen. Vi gick och gick och gick. Och gick lite till. "Kan vi sätta oss snaaaaart?" var en ständigt återkommande fråga.


Haft dansuppvisning i Bollnäs med härligaste gänget från "from the street". Fick blommor av Johan efteråt. De hann bli lite ledsna medans jag gick hem men repade sig snabbt så fort de fått sitt vatten.


Och så äntligen kom helgen då From The Street skulle uppträda i Stockholm. Det var så himla roligt, ville aldrig åka hem. Vi sjöng på t-banan, sprang på stan och shoppade, gick på grönalund, myste på kvällarna och dansade på disco. Här är jag och Newin i världens härligaste park där vi skulle ha picnic.


Theresa, Erica och Ebba i samma park.


Och så var det med det.

Brrr sa Kasper

Vad roligt att se att ni hänger kvar och kikar in ibland. Det är så mycket roligare att logga in och skriva då :)

Var på god väg att bli tvungen att dansa i iskallt regn, men jag klarade mig ifrån det i sista sekund. Tur, hade inte varit skönt att ha shorts och linne i piskande regn. Tycker det var jättetråkigt att det skulle regna särskilt idag när det hände så mycket roligt på stan. "Gymnasiet på stan", dvs sång, dans, mat etc och marknad. Jag och Johan var ner en sväng efter skolan ändå, men det mesta av "gymnasiet på stan" hade packat ihop och begett sig hemmåt. Så vi gick till marknaden istället, men det var som vanligt inte så mycket att se där heller.

Johan fick för sig att han skulle prova en klänning. Tyckte det var fint jag! ;)


Oh noes, save my hair!

Igår kväll skrev jag 724 ord i streck (om något viktigt dessutom) när jag egentligen planerade att stänga ner datorn. Det är värt ett hurra! Nu är jag redigt trött istället. Något senare beger jag mig ner på stan för att framföra dans i stora lass i samband med "gymnasiet på stan". Helt okej om du frågar mig! Något mindre okej är att det tydligen ska regna hela dagen.


Oh noes!

Låt oss hjälpa varandra

Hej allihopa!

Ni vet när man verkligen har nåt att säga, i detta fall skriva, men man har inte riktigt tid att sätta sig vid datorn och skriva ner det och istället tänker man att "det här måste jag bara lagra i hjärnbanken". Men så glömmer man bort, och det där viktiga inlägget skrivs aldrig. Alla ni där ute som bloggar känner säkert igen sig. I alla fall; usch vad jag avskyr det! För jag vill inte att min blogg ska vara en tråkig "idag gjorde jag ditten och datten"-blogg när jag i själva verket har så mycket mer innanför pannbenet som bara skriker om att få plitas ner i ord.


En av de sakerna jag gått runt och tänkt att jag ska ta upp är genus. För er som inte är så insatta och undrar vad genus är för något så kan jag varmt rekommendera Lady Dahmers inlägg där hon beskriver genus och hennes tankar kring könsstereotyper lite mer ingående. Det finner ni här.

Syftet med genustänk är att uppmuntra olikheter, och på så vis skapa fler möjligheter. Man ska inte behöva anpassa sig efter en mall för att bli accepterad. Men tyvärr är det så i det samhälle vi lever. Än så länge har de flesta människor fortfarande en väldigt skev syn på hur en flicka eller pojke ska vara. Flickor gillar rosa, glitter och dockor medans pojkar gillar bilar, blått och krig. Och så är det bara, inget som går att ändra på. Eller? Faktum är att det egentligen bara är att bestämma sig. Vill jag att mina barn ska ha 2 möjligheter eller vill jag ge dem 100? För tro det eller ej, människor är mer än bara en snopp eller snippa. Vi ska inte behöva begränsas till ett endaste sätt att vara på, en endaste färg att använda, ett endaste klädesplagg att använda etc, beroende på vad för kön vi är. Men det konstiga är att de flesta människor ändå överens om detta när man talar ytligt om det, dvs att alla ska få vara precis som de är. Men så fort någon faktiskt sträcker sig utanför ramarna, som så vänligt men bestämt blivit placerade runt om oss redan sedan födseln, betraktas denne som konstig och onormal. Varför ska det behöva vara så?


Tyvärr finns det alltid en del som ska försöka sig på att förneka det här. "När mitt barn får bestämma själv så väljer han/hon svärdet/prinsessklänningen på eget bevåg, det är inte jag som tvingat honom/henne". Ja, må så vara, men samhället formar barnen mer än vi tror. De väljer de stereotypa sakerna helt enkelt för att det blivit lärda att det är så det ska vara. Beviset på det finns överallt runtomkring oss. På dagis, i skolan, i tidningar och på teve. Pojkar klättrar i träd, hoppar i lera och springer omkring. Flickorna ska helst sitta så stilla som möjligt. Möjligen att de kanske kan sitta på sidan om sandlådan om de bara tittar på, för hejudamig om de skulle få sand på klänningen! Det går ju verkligen inte för sig. Nej, helst borde de hålla sig inomhus med ponnys och pärlplattor! Detta syns tydligt i kataloger för barnkläder, titta själv nästa gång så får du se. Pojkarna på bilderna är aktiva och har stora lekvänliga kläder. Flickorna står oftast stilla, med åtsittande sköra kläder. Det är till och med stor synbar skillnad på storleken på samma klädesplagg, "i samma storlek", från de båda avdelningarna. Och låt oss ta en titt på Egmonts nya tidningar. Det är ju helt absurt. Skulle inte tjejer kunna gilla fotboll, eller vad menar Egmont egentligen?"Emma är ”pysslig och tjejig med fokus på kreativitet och kunskap på ett charmigt och glatt sätt” och GOAL Junior är ”en cool fotbollstidning för killar i åldern 6 till 10 år. Tidningen presenterar mängder av spännande fakta och bilder om superstjärnorna och deras lag på ett fräckt och explosivt sätt, som garanterat tilltalar yngre fotbollstokiga killar.”

 

Men varför ska de just vara så tydligt riktade till tjejer respektive killar?
- Det tycker inte jag att dom är, men det är väl en tolkningsfråga, säger Egmont.

 

 

Med det sagt låter jag bilden tala för sig själv och lägger mig. Och som en klok person sa: om du tror att något är för litet för att göra skillnad, prova sova i samma rum som en mygga.

 


Jajamen

Vi hade himla trevligt i Stockholm måste jag säga. Det är ett riktigt härligt gäng det där. Skönsång på tunnelbanan, grönalund, shopping, picnic, dans och mys. Alla var vi överens om att vi helst velat stanna kvar där ett tag till, men det gick ju inte såklart.

Lite nytt i garderoben blev det också såklart..


Samt strumpbyxor och underkläder. Allt kommer från H&M och Gina Tricot, förutom hatten som kommer från Lindex.

Av bara farten

Idag hade vi en slags studiedag i skolan. Vi hade först två föreläsningar om energi och sånt, för att sedan åka iväg till dönje kraftverk och kika. Vi fick till och med börja senare, och sluta tidigare för dagen. Jättebra kan man ju tycka, men det var bara ett liiitet problem. Mer än två tredjedelar av tvåorna hade gått och blivit sjuka just idag. Tänka sig, det måste vara nåt slags virus som härjar. Stackars dem liksom. Jaja, fler muffins, smoothies och kortlekar till oss andra då ;)

Nu börjar Greys, så måste sticka. Hann bara visa ett litet livstecken liksom.


En snyggisbild på Johnny.

Som jag har längtat


Imorgon bär det iväg mot destination Stockholm!

Helgen kommer bland annat att innehålla disco, brännboll, picnic, dansuppvisning, grönalund och det alldeles självklara; shopping! Jag är på jakt efter två specifika föremål, resten får komma eller gå som det vill. Det första föremålet är Michaela Fornis underbara bok "en bok om kärlek". Har många gånger muttrat över att den inte står i min bokhylla.

Det andra är en hatt. Ett fint plommonstop som jag varit på jakt efter minst lika länge som boken, om inte längre. Det ska bli så himla roligt att åka iväg med det härliga dansgänget, can't wait.


Du är så varm här


Det är när man inte vill ändra på en person. När hans blick inte är intensiv som en passionerad kyss första gången man ser den men allt eftersom blir till den mest intensiva blick man någonsin vilat sina ögon på. När man i början ser honom och tänker att äsch, han är nog inte något för mig. Men efter ett tag sneglar på honom över ett middagsbord och inser att han är precis den jag vill ha. När kärlek växer sig större och går från ett litet frö till att bli en blomma med brister. Men jag tänker att det är nog då det är på riktigt. När det känns mer i magen för varje gång han rör ens kropp. Tänker på de förälskelser som börjar så snabbt sen dalar snabbare än en berg och dalbana på väg ner. Som små sockerkickar. Eller ett McDonaldsmål. Man är så jävla sugen så slänger man i sig maten och sen har man ätit färdigt, ser ner på resterna och tänker att vad var det där bra för. Medan riktig kärlek är mer som en trerätters. Hans händer som inte var något speciellt från början men idag är de finaste händerna man vet. Skämten blir roligare. Man vill mer. Det känns mer. Allt är mer och på riktigt. Man vill mer.

-Michaela Forni

Vi är på gång

Pust och stånk. Nu när dansuppvisningen med From The Street är avklarad finns det äntligen lite tid till att andas ut. Vi har kämpat på bra varenda dag den här veckan, så nu är det himla skönt att få vila huvudet och kroppen ett tag. Men vilan blir inte särskilt långvarig. Nästa helg bär det av till Stockholm för dansuppvisning där! Ska bli jätteroligt.

Vad jag borde göra nu:
duscha
plugga inför nationellt prov i matte
plugga inför slutprov i kemi
dammsuga
bädda sängen
ta bort en död geting från mitt golv (uäk!)

Vad det egentligen lutar mot:
se ett sex and the city-avsnitt

Chic


Nu när det börjar gå mot varmare tider så ökar ju ens chanser att få visa upp alla vackra linnen drastiskt. Ta chansen vetja. Jag hittade två stycken vars rygg jag diggade. Fjädrarna skulle man ju heller inte tacka nej till. Rubbet kommer från H&M.

God förmiddag

Hej.
Som vissa av er säkerligen märkt så blir det rätt stora glapp mellan uppdateringarna. Har fått en del pikar om att jag borde gå in här och skriva oftare, men det finns ju så mycket annat roligt här i livet att syssla med. Ta en joggingrunda i solskenet till exempel. Eller varför inte ägna sig åt dans några timmar per dag? Det är iallafall vad jag gjort under min frånvaro.

Häromdagen gick jag och funderade på vad mycket knasigt jag håller på med om dagarna. Tänkte att ni skulle få ta del av två av mina egenheter nu. Så här kommer de:

♦ När jag är ute och går brukar jag sjunga för mig själv. Högt också! Samtidigt ber jag till gud att ingen människa ska komma bakifrån och överraska mig och min skönsång. Detta förekommer även när jag åker moped.

♦ Jag tycker inte alls om att gå igenom gångtunnlar. Tycker det är extra obehagligt när det är mörkt ute. Detta beror på att jag en gång såg en film då det stod kannibaler på en bro som släppte stora stenar i huvudet på folk som gick under broarna. Jag föredrar att behålla mitt huvud helt.Still alive!