Mumma
6 inlägg på en dag, är det rekord eller?
Nu ska jag gå och käka min absoluta favoritmat; hasselbackspotatis. Bara för att jag är så snäll så ska jag bjuda på receptet (även om ni själva kunde ha googlat det).
Tid: 1 timme och 10 minuter varav 45 minuter i ugnen. (4 portioner)
Ingredienser:
Nu ska jag gå och käka min absoluta favoritmat; hasselbackspotatis. Bara för att jag är så snäll så ska jag bjuda på receptet (även om ni själva kunde ha googlat det).
Tid: 1 timme och 10 minuter varav 45 minuter i ugnen. (4 portioner)
Ingredienser:
- 8 st (ca 600 g) jämnstora potatisar
- 2 msk smör eller flytande margarin
- 0,5 tsk salt
- 0,5 dl ströbröd
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen.
Skär i tunna skivor men inte helt igenom. Om man lägger potatisen tex i en träsked så kan man skära utan att riskera skära igenom helt.
Lägg potatisarna med den skårade sidan uppåt i en ugnssäker form. Pensla eller klicka ut smör på varje potatis.
Ställ in mitt i ugnen, 225 grader i 25 minuter.
Ta ut formen och pensla eller klicka på ytterligare smör. Strö på salt och ströbröd.
Ställ in formen i ugnen igen och baka ytterligare 20 minuter eller tills den är mjuk.
Kommentarer
Postat av: Knorriiiis
mmm, såg oxå gott ut!!
Postat av: Cissi
Jasmine goes matbloggare! :)
Haha, jag har aldrig ätit hasselbackspotatis tror jag....
Postat av: Martiny
Och fy satans va hungrig jag blev att se detta inlägg..! :o
Postat av: Cissi
Sv: Det ska vara klyftpotatis. Det skulle jag kunna leva på! :D Men okej, jag ska smaka det någon dag! :)
Postat av: Hanna
det där är skitgott! :D
Postat av: elina
det är så himla gott!:D
Trackback